Adui agak pening2 lalat arini..mata pon sangat pedih. Mungkin kurang tidur kot.. huhu. Tido dlm bas sangat la x puas. Baru ja sampai pkul 4 pg td di Hentian Duta. Pastu dan la tido sat sebelum bergegas bangun utk ke HKL. Appoinment medical check up kul 7.45 pg. Aku sampai di HKL tadi dah hampir2 kul 8.15 pagi. Memang kelam kabut la.

Sampai ja terus bg kat nurse tu borang2 apa yg patut. Duk sat, terus nurse panggil utk check tekanan darah. Nurse tu pelik, kenapa ni dik? takut ke laju je jantung. Dengan muka cuaknya..Huhu.. Sempat lg aku jwb, penat kot, saye baru je sampai ni. huhu..alasan yg agak bernas. padahal mmg takut nk jumpa dr.  Akak nurse tu sempat pesan, nnt jumpa dr rileks2 skit, jgn takut.  Ok2.. (sambil mengangguk2kan kepala)

Sampai turn aku jumpa dr, mmg takut beb. heh.. tp rileks je la.. Takkan nak lari lak kot..  Dah la ms check tu sesekali dr tu duk geleng2 kepala.. suspen tul.. Mana la tau tetiba dia ckp aku ada sakit jantung ka.. Dah check semua, dr pon bg keputusan yg agak mengejutkan aku. Igtkan aku ni xda la masalah.. Rasa cam sehat walafiat jer. Rupa2nya dr tu ckp aku ni terlalu kurus dan kering. Kering sbb kurang minum air. Kalo biar, mudah diserang sakit buah pinggang. Camtu la kata dr.  Pastu dia suruh tambah skit berat badan.  Dr tu suruh minum 4 gelas air kosong, 2 gelas air buah n 2 gelas susu penuh krim tetiap hari. Huhu.. Dia siap bg vitamin plak lg tu kat aku, vitamin C & B. Yang lawaknya, ubat cacing pon dia bg. Haha.. Selama ni ada cacing ka lam perut aku? eii..ngeri2.. X sangka lak dh tua2 pon masih ada simptom2 kecacingan lagi.. haha

Masa nk kuar tu dr pesan jgn lupa mkn ubat2 yg dia bg tu. Dia kta gak Good Luck!!… Huhu..lawak2.. First time aku lalui medical check up sebegini rupa.. Sbelum ni medical check up nk msk matrik n ipt xla sedetail ini.  Apapon tq DR.. Akan kuhabiskan ubat2 tersebut.. hehe~