Kemarin aku pi site visit kat Kuala Pilah. Mmg excited sbb ni la site visit first and d luar KL lak tuh. Dah la first time pi Kuala Pilah nih. Best2.. Aku pi dgn mr Tan, technician kanan kt sini dan sorang lg abg driver. hehe.. Perjalanan yang memakan masa selama lebih 2 jam tu mmg ceria la dgn depa 2 org nih.  Mr Tan sebagai otai dlm unit aku akan menunjuk ajar yg mana patut,kiranya aku ni sebagai trainee la.. Besala org baru.. huhu

Kami melalui PLUS, turun kt tol senawang pastu terus ke Kuala Pilah. Org2 jkr Kuala Pilah mmg stand by je tgu kami sampai. Jalan nk pi ke site tu mmg berliku2, kwsn bukit. Siap ada air terjun lg. Kat kwsn tu byk projek tanaman, pokok dragon fruit la, pisang, betik dan mcm2 lg la.. Rasa cam nk suruh abg driver tu berenti beli ja. Pastu aku nmpk  sign board menuju ke istana sri menanti, tp x pasti le dekat ke jauh. Mmg xtau sgt area2 nih.

Kul 10 lebih dh smpai site. Sat ja, check apa yg patut. Sebenarnya x la kritikal sgt pun prob kt situ. Pastu kami pon terus pi makan.. dibelanja oleh jkr sana la. Kami kan sebagai tetamu ja..makan mee rojak. Biasa ja rasa dia, sbb x besa mkn kot. huhu.. Mmg banyak dpt blajaq dr site visit nih. Ada yg baik, ada yg x baik. huhu.. Xpa, aku masih waras nak menilai yg mana baik dan x baik. cewahh..

On d way balik, kami singgah kt Ulu Bendul Park. Saja nak tgk ja.. Kat situ ada org jual2 cenderahati tu. Aku pun xmau lepaskan peluang, aku beli la sattu benda ni. Sebagai bukti yg aku penah pi situ. hehe.. Benda yg aku beli tu adalah seperti di bwh. hehe..

dsc01132

Benda ni dinamakan tabung. Harga dia rm15.  Dari kecik dolu aku mmg suka menabung dan korek tabung. haha.. Masa nk bli ni pon aku sempat tnya pokcik tu. Leh bukak x ni pakcik? Pakcik tu kta boleh2, ekau cungkil yo kek topi (tepi) tu ha.. So, aku terus beli.. haha..Siap suh pakcik tu tulis nama aku kt situ.

Pas beli tu, kami meneruskan perjalanan pulang ke kl. Dipertengahan jalan, abg driver ni nak berenti nursery plak.. Nak beli anak pokok cabai. Suka2 dia ja..tanam la sendiri..huhu.. Tp syok gak kt nursery tu, byk pokok2 bunga dan mcm2 peralatan landskap. Kami biarkan abg driver tu dengan cabai2nya, aku ngn mr tan sebok duk amik gambaq. Ha.. kt sini la aku blajaq satu hobi mr tan yg agak best. Dia suka amik gmbar. Terutamanya gmbaq bunga. So ak u pon try la aku ni ada bakat x lam bidang fotografi ni.. Inilah antara hasil2nya.. First try nih..

dsc01117

 

dsc01124

Hm..boleh thn bakat terpendam org yg amik gmbau nih..(puji dri sendri). Lepas ni ak bercadang nak mengembangkan lagi bakat aku ni. Nantikan gambau2 seterusnya dariku. hehe..

dsc011252 

Okeh.. Setakat ni je la dlu, sibuk nih nak wat report site visit. Hehe..Keja sikit ja, aktiviti sampingan tu yg lebih. isk2..insaf2..

Assalaamualaikum..

 

P/S: bagi sapa2 yg x faham, cabai yg dimaksudkan di atas adalah cili.. (^_^)